

16 July 2021

Original: English

Arms Trade Treaty

Seventh Conference of States Parties

Geneva, 30 August – 03 September 2021

## CSP7 PROVISIONAL ANNOTATED PROGRAMME OF WORK

The Seventh Conference of States Parties (CSP7) to the Arms Trade Treaty (ATT) will follow a rolling agenda, wherein once an item has been addressed, the President may proceed with the next item on the Agenda. Time indications on the Agenda are to be considered as provisional and delegations are advised to be prepared for adjustments as necessary and as determined by the President.

## Monday, 30 August 13:00 – 16:00 hours

	Item	Annotation	Estimated Time
1.	Opening session of the Conference	The Conference will be opened by the President of the Seventh Conference of States Parties, Ambassador Lansana GBERIE, after which it will be addressed by invited distinguished guests.	13:00 – 13:45 (45 mins)
2.	Adoption of the Agenda	The President will invite the Conference to consider and adopt the provisional agenda for the Conference as presented.	13:45 – 13:50 (5mins)
3.	Organisation of Work	The President will provide an overview of the organization of work for the week.	13:50 – 14: 00 (10 mins)
4.	Thematic discussion on Small Arms & Light Weapons, and Stockpile Management	The Conference will hold a thematic discussion on the priority theme of the CSP7 Presidency beginning with a panel discussion. Following this, delegates will be invited to participate in the thematic discussion through statements.	14: 00 – 15:00 (1hour)
5	Treaty Universalization	During this item, the Conference will exchange views on Treaty universalization, starting with the ATT Secretariat overview presentation on the status of ATT participation. Thereafter, the Co-chairs of the Working Group on Treaty Universalization (WGTU) will present a report to the Conference on the status of work conducted by the Working Group in the intersessional period.	15:00 – 16:00 (1hour)

Tuesday, 31 August 13:00 – 16:00 hours					
6	Treaty Implementation	During this item, the Chair of the Working Group on Effective Treaty Implementation (WGETI) will be invited to present to the Conference a report including proposals on the work conducted by the Working Group in the intersessional period. Following this and as part of Treaty implementation, Argentina will be invited to make a brief introduction of recommendations of its Working Paper. Thereafter, the Conference will exchange views on Treaty implementation including on proposals and recommendations made.	13:00 – 15:00 (2 hours)		
7.	Matters pertaining to the Secretariat	The Conference will consider the ATT Secretariat's provisional budget for 2021 and the Management Committee's proposal on the reappointment of the independent auditor for the ATT.	15:00 – 16:00 (1hour)		
	dnesday, 01 September 00 – 16 :00 hours				
8.	Transparency and Reporting	The Conference will consider matters pertaining to the Treaty's transparency and reporting obligations. The session will commence with the ATT Secretariat overview presentation on the current status of reporting.	13:00 – 15:00 (2 hours)		
		Thereafter, the Co-chairs of the Working Group on Transparency and Reporting (WGTR) will be invited to provide a report including proposals on the work conducted by the Working Group in the intersessional period.			
		During the same session, the Chair of the Diversion Information Exchange Forum (DIEF) will be invited to make a brief introduction of the DIEF's report and recommendations.			
		This will be followed by the exchange of views on transparency and reporting and sharing of experiences on reporting under the Treaty thus far.			
9.	Matters pertaining to Financial Contributions	This item will commence with the ATT Secretariat overview presentation on the status of ATT finances.  Thereafter, the Management Committee will present the revised draft guidelines on the issue of making financial arrangements with the Secretariat (Reference Rule 8(1) d of the ATT Financial Rules).	15:00 – 16:00 (1 hour)		

	rsday, 02 September 00 – 16 :00 hours		
	Matters pertaining to Financial Contributions <i>(continued)</i>	This session will commence with the ATT Secretariat overview presentation on the status of ATT finances.  Thereafter, the Management Committee will present the revised draft guidelines on the issue of making financial arrangements with the Secretariat Reference Rule 8(1) d of the ATT Financial Rules).	13:00 – 14:00 (1 hour)
110.	Matters pertaining to the Eighth Conference of States Parties	During this item, the Conference will consider the following matters:  a. Preparations for the Eighth Conference of States Parties (CSP8) including the adoption of the budget for the next ordinary session in accordance with Article 17(3) of the Treaty.  b. Election of the President and vice-Presidents of CSP8 in accordance with Rule 9(1) of the ATT Rules of Procedure.  c. Establishment of any subsidiary bodies as may be necessary to improve the functioning of the Treaty in accordance with Article 17 (4) (f) of the Treaty	14:00 – 15:00 (1 hour)
11.	Consideration and adoption of the final report of the Seventh Conference of States Parties	The President will present the draft Final Report of the Seventh Conference of States Parties for consideration and adoption by the Conference.	15:00 – 16:00 (1 hour)
	ay, 03 September 00 – 16 :00 hours		
	Consideration and adoption of the final report of the Seventh Conference of States Parties (continued)	The President will present the draft Final Report of the Seventh Conference of States Parties for consideration and adoption by the Conference.	13:00 – 15:00 (2 hours)
12.	Closure of the Seventh Conference of States Parties	The President will deliver final remarks and invite the President elect of CSP8 to briefly address the plenary. CSP7 will then be closed.	15:00 – 16:00 (1 hour)

\*\*\*